Amenajarea zonei de zi: masa de dining

Categorie:
Autor:
Data:
03 / 02 / 2021

 2G Apartment - Living Room

Ovală, pătrată, dreptunghiulară sau rotundă, din lemn, sticlă sau marmură, masa de dining se numără printre cele mai importante piese de mobilier ale casei. Un articol versatil, masa nu este doar locul unde ne adunăm și petrecem timp împreună, ci și elementul cheie din amenajarea zonei de zi a casei. . 

Fiind, de cele mai multe ori, punctul central al livingului sau al zonei de zi, în cazul unui open-space, masa de dining trebuie să se potrivească cu spațiului în care este plasată, atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. 

Mai jos ți-am pregătit câteva criterii după care poți să te ghidezi atunci când vrei să alegi masa de dining potrivită. 

Forma mesei de dining

Mesele de dining vin într-o varietate de forme și modele. Cei doi factori principali care ar trebui să determine alegerea unei forme în detrimentul alteia, sunt dimensiunea spațiului și numărul de persoane pe care dorim să le acomodăm. Anumite forme se pretează mai bine anumitor condiții, dar scopul principal este de a crea un spațiu echilibrat estetic și funcțional. 

  • Ovală

MONDRIAN TABLE Jean-Marie Massaud (2020)Poliform – MONDRIAN TABLE – Jean-Marie Massaud (2020)

Acest tip de masă utilizează la maximum spațiul și permite așezarea mai multor oaspeți în jurul ei. În locuințele unde predomină mobilierul cu margini drepte sau rotunde, masa ovală este potrivită deoarece creează o atmosferă uniformă și atrăgătoare. 

  • Pătrată 

TREVI Roberto Barbieri (2005)

Poliform – TREVI – Roberto Barbieri (2005)

Cu un impact estetic puternic, o masă pătrată este alegerea perfectă pentru spațiile limitate, deoarece oferă un sentiment de intimitate, indiferent dacă la masă sunt patru sau chiar șase persoane.

  • Dreptunghiulară

Amenajarea zonei de zi: masa de diningNu este o surpriză faptul că forma dreptunghiulară este cea mai populară. Este versatilă, funcțională și practică și, în funcție de mărimea spațiului, poate acomoda între șase și douăsprezece persoane. Este masa perfectă pentru sărbători, zile de naștere sau o cină alături de întreaga familie.

Sfat: Dacă vrei să delimitezi un spațiu open-space, mai exact bucătăria de zona de living, o masă dreptunghiulară te va ajuta mult mai mult decât una ovală sau rotundă.

  • Rotundă 

Moscow ChaletMesele rotunde oferă un nivel ridicat de eleganță și rafinament, în special în spațiile restrânse. Acestea induc o atmosferă plăcută de intimitate, armonie și apropiere. 

Dimensiunea mesei de dining 

Forma nu este singurul aspect care trebuie luat în considerare atunci când alegi o masă de dining. Masa trebuie să se potrivească în spațiul disponibil. Dacă este prea mare, face camera să pară mică, iar dacă este prea mică, camera o să fie dezechilibrată. 

Sfat: Pentru a face timpul petrecut la masă nu numai plăcut, ci și confortabil, sugestia noastră este să existe o distanță de cel puțin 60 de centimetri între masă și perete sau alte corpuri de mobilier.  

Alt sfat: Când alegi o masă în funcție de dimensiuni, reține că fie spațiul minim de care are nevoie o persoană pentru a mânca este de cel puțin 60 de centimetri.

Amenajarea zonei de zi: masa de diningCare este materialul ideal pentru masa de dining? 

Ca orice altă piesă de mobilier, o masă de dining poate fi realizată din mai multe materiale, pornind de la sticlă, beton, marmură sau lemn. Alegerea materialului potrivit nu este o sarcină ușoară, deoarece fiecare are un impact estetic distinctiv.

O masă de sticlă poate influența aspectul unei camere spre un stil modern, dar într-o casă în care sunt copii nu este alegerea cea mai potrivită. În aceeași măsură, o masă de lemn este perfectă pentru utilizare zilnică, dar există posibilitatea ca stilul său rustic să nu ofere un nivel de eleganță prea ridicat. 

Alegerea materialelor potrivite este, prin urmare, o chestiune de echilibrare a aspectului și esteticii materialului cu adecvarea sa practică. 

  • Lemn

Masa de lemnMesele din lemn sunt versatile și îmbină funcționalitatea și eleganța prin adaptarea la diferite soluții de amenajare și integrarea perfectă chiar și în încăperile mici. Acest material conferă un strop de farmec și rafinament și creează o atmosferă caldă și primitoare.

  • Sticlă

Masa de sticlăDacă îți dorești o masă de dining care să transmită un sentiment de eleganță și un aer modern, atunci o masă din sticlă este alegerea perfectă.

Sticla este un material potrivit pentru spațiile decorate în stil modern, iar dacă dorești să o transformi masa într-un punct focal, poți să optezi pentru o culoare contrastantă cu restul elementelor din încăpere.

  • Marmură

Mesele de dining din marmură au devenit foarte populare în ultimii ani, în special în amenajările high-end. O masă de dining din marmură este elegantă și impunătoare și funcționează perfect într-un design de interior minimalist. 

Este o piesă timeless și completează cu ușurință orice încăpere.

Sfat: Alege materialul în funcție de cât de des o să utilizezi masa. Spre exemplu, dacă găzduiești rar cine sau mese aniversare, atunci trebuie să alegi un material rezistent, precum marmură sau lemn. 

Un ultim sfat legat de alegerea scaunelor potrivite pentru masa de dining.

Te sfătuim să eviți seturile compuse din masă de dining și scaune identice, în favoarea celor care creează o armonie vizuală fără a semăna întru totul. Pentru un design de interior echilibrat ar trebui să existe măcar un element comun în designul scaunelor și al mesei. Iar aici ne referim la stilul în care au fost realizate, nuanța finisajelor, nivelul de formalitate sau chiar forma picioarelor. 

Sperăm că sfaturile oferite de noi o să te ajuți în a face alegerea potrivită. Dar în cazul în care dorești încă o opinie, poți să ne contactezi AICI și noi o să-ți răspundem în cel mai scurt timp, la orice întrebare! 

Leave a Comment