Finisaje de lux: Tot ce trebuie să știi despre plinta ascunsă

Categorie:
Autor:
Data:
16 / 05 / 2021

La Hype Project, suntem în permanentă căutare de inovații în materie de finisaje pentru ca rezultatul proiectului nostru de design interior să depășească așteptările până în cel mai mic detaliu. Iar dacă vorbim de detaliile care fac diferența în amenajarea locuințelor, plinta este un element extrem de important. Pentru interioarele minimaliste și elegante, noi recomandăm plinta ascunsă de la Tenevoy, unică la nivel mondial. Descoperă aici de unde vine unicitatea și care este efectul pe care îl conferă amenajărilor #designedbyhype. 

Dar care este rolul plintei?

Plinta face legătura între pardoseală și perete, având rolul practic de a acoperi rostul de dilatare pe toată lungimea peretelui și uneori pentru a masca diverse cabluri. De asemenea, este bine-cunoscut rolul plintei de a proteja peretele de umezeală, murdărie și lovituri, deși, odată cu noile tehnologii de aspirare și spălare a podelelor, acest rol devine tot mai puțin important.

Din punct de vedere estetic, obișnuiam să credem că plinta aduce un plus de personalitate spațiului, și, fără plintă, spațiul ar putea părea neterminat sau nefinisat. În special în stilul clasic, plinta cu ornamente bogate juca un rol important.

Însă acest stil este tot mai puțin întâlnit, iar plintele luxuriante au fost înlocuite cu … plinte ascunse.

plinta ascunsa

Plinta ascunsă de la Tenevoy – pentru interioare moderne și contemporane

Plinta ascunsă Tenevoy sau plinta cu efect de umbră este, de fapt, un profil din aluminiu conceput pentru a se încastra la baza pereților, care suplinește cu succes tradiționala plintă, în special în amenajările minimaliste premium.

plinta ascunsa

Trebuie să știi că profilul Tenevoy este universal, putând fi utilizat atât pentru podea, cât și pentru tavan, iar instalarea sa se realizează încă din stadiul de tencuire a pereților, respectiv înainte de placarea acestora.

Plinta ascunsă de la Tenevoy este potrivită oricărui tip de perete și permite orice finisare ulterioară – placări cu marmură, lemn sau panouri MDF, vopsire sau aplicare de tapet.

Pe lângă efectul de pereți ”plutitori”, un lucru care ne place extrem de mult la acest profil este posibilitatea de integrare a benzilor LED RGB pentru iluminare arhitecturală subtilă, dar spectaculoasă.

Mai multe astfel de soluții inovatoare pentru amenajarea casei găsești pe https://designradar.ro/

Descoperă în portofoliul HYPE Project cum am integrat plinta cu efect de umbră în amenajări minimaliste high-end.

Leave a Comment