Ce înseamnă design interior bespoke?

Categorie:
Autor:
Data:
01 / 10 / 2020

Bespoke este un termen cu care purtătorii de costume premium sunt deja familiarizați. Însă cuvântul bespoke a depășit de mult granița celebrei Savile Row și este tot mai folosit pe piața produselor și serviciilor high-end. E timpul să lămurim ce înseamnă design interior bespoke și de ce este atât de apreciat de finii observatori și consumatori de lux.

Într-o lume construită tot mai mult din stereotipuri, lucrurile unice și create special pentru tine sunt cele care fac diferența și care vorbesc despre afinitatea ta pentru lucruri rafinate. Și, deși luxul poate fi creat și prin lucruri cu un anumit grad de personalizare, designul bespoke va fi întotdeauna superlativul luxului.

design interior cabana minimalista

Așadar, bespoke NU înseamnă customizat, modificat pentru a se potrivi cât mai bine nevoilor și dorințelor unui client. Bespoke urcă o treaptă în ierarhia personalizării însemnând creat de la zero pentru tine.

În accepțiunea noastră, interiorul casei este o extensie a personalității fiecăruia dintre noi, un spațiu care trebuie să reunească pasiunile, lucrurile care ne relaxează, ne motivează, ne definesc. Și tocmai pentru că fiecare dintre noi este unic, așa ar trebui să fie și spațiul personal.

Tot ceea ce este rar, este scump. Iar tot ceea ce este unic este exclusivist.

De exemplu, atunci când vorbim despre mobilier, bespoke înseamnă piese create la comandă pentru a răspunde nevoilor tale și care arată exact așa cum îți dorești – de la materiale, culori și până la cele mai mici detalii. Extrapolând la nivelul întregii amenajări, design interior bespoke înseamnă un proiect unic, perfect adaptat stilului tău de viață, nevoilor de locuire și care pune cel mai bine în valoare proprietatea pe care o deții.

Cum reușim? În primul rând ajungem să ne cunoaștem foarte bine clientul, de la modul în care își împarte timpul între carieră și familie, la pasiunile sale și lucrurile pe care le prețuiește.  Apoi, încercăm să îi transpunem tot stilul de viață în proiectul casei sale, acordând atenție deosebită detaliilor.  Chiar dacă amenajarea respectă un anumit stil sau anumite principii, detaliile sunt cele care fac fiecare interior unic și irepetabil.

Tendințele vin și trec, însă designul interior bespoke permite elementelor din toate stilurile să coexiste pentru a crea un ambient atemporal și prețios pentru tine tocmai pentru că îți reflectă întocmai dorințele și ceea ce ești.

Leave a Comment