Cel mai avansat sistem de iluminat arhitectural pentru interior: INFINITY de la CENTRSVET

Categorie:
Autor:
Data:
16 / 03 / 2021

Din galeriile de artă, în cele mai apreciate amenajări de case și apartamente. Sistemele de iluminat arhitectural cu șină au devenit o alegere populară pentru mulți dintre noi, fie că ne dorim o casă cu design contemporan, modern, minimalist, industrial sau chiar eclectic. Iluminatul cu șină aduce o notă dramatică și o estetică modernă în orice cameră, este relativ accesibil și ușor de instalat. Mai mult, cele mai apreciate sisteme cu șină permit modificarea ulterioară a iluminării prin adăugarea de corpuri, repoziționarea sau chiar înlocuirea acestora.

Recomandarea noastră în ceea ce privește iluminatul pe șină se îndreaptă către cel mai avansat și versatil sistem întâlnit până acum – INFINITY de la CENTRSVET. Folosim acest sistem în majoritatea proiectelor noastre de design interior rezidențial, iar rezultatul final este WOW.

INFINITY de la CENTRSVET – punct de referință pentru sistemele de iluminat cu șină

Câștigător a numeroase competiții internaționale de design modern, sistemul de iluminat INFINITY este o adevărată revelație în domeniul iluminatului architectural de interior. Acesta permite rezolvarea oricărei probleme de iluminare prin soluțiile sale inteligente de integrare, de reglaj și control.

Sistemul poate fi dimabil. În funcție de opțiunile alese, acesta permite controlul uniform al luminozității de la 1 la 100%, control al grupurilor și corpurilor de iluminat cu ajutorul unui smartphone/tableta sau al unui dimmer de perete. Se poate instala si un programator care vă permite să identificați individual corpurile de iluminat de pe o grupă de lumină si să le controlați individual.

Ceea ce apreciem în mod special este faptul că INFINITY permite adăugarea sau eliminarea de surse de lumină ulterior amenajării, fără a fi nevoit să modifici șina și nimic altceva din sistem. Trebuie doar să achiziționezi sursele de lumină care se fixează pe șină extrem de ușor, cu un fixator mecanic special, pe bază de butoane.

Proiectarea sistemului a fost recunoscută în mod repetat de către juriile internaționale drept punct de referință pentru iluminatul modern cu sisteme pe șină.

INFINITY oferă 4 variante de prindere a șinei

În funcție de stilul de design, tipul finisajelor sau stadiul amenajării, INFINITY oferă 4 tipuri de montaj: încastrat în profilul de rigips, montat la suprafață, suspendat sau încastrat în tavan extensibil.

iluminat pe sina_tipuri de prindereȘina încastrată – este montată între două profile din gips-carton, ceea ce asigură o instalare rapidă și ușoară. Montarea necesită un strat minim de chit. Un slot de montare special conceput permite ascunderea șuruburilor auto-filetante și distribuirea corectă a straturilor de chit: un strat gros este aplicat în slot și un strat minim este aplicat pe suprafața tavanului. Acest lucru asigură că nu se vor produce fisuri în timpul funcționării.

Șina montată la suprafață nu necesită decuparea profilului de gips-carton. Primul pas constă în montarea profilului în tavan cu șuruburi auto-filetante normale. Apoi, este instalată o cale pentru a ascunde elementele de montare.

Datorită designului său, ca și la sistemul încastrat, șina poate fi tăiată într-un singur loc, spre deosebire de șinele magnetice, a căror lungime depinde de mărimea unui segment individual. Acest lucru permite asamblarea unui sistem de șine de orice lungime și configurație.

Șina suspendată este destinată spațiilor unde se dorește coborârea sursei de lumină sau marcarea anumitor zone dintr-un open-space sau dintr-o cameră. Aceasta poate fi montată după etapa de finisare a tavanului.

Corpuri de iluminat pentru sistemul INFINITY

CETRSVET propune o varietate de corpuri care pot fi prinse și securizate cu ușurință pe șina INFINITY. Acestea se clasifică în funcție de tipul de iluminare dorită: difuză, direcționată (de accent) sau pentru obținerea unor efecte speciale.

INF LINE este corpul de iluminat cel mai folosit pentru lumină difuză. Acesta este destinat unui iluminat general, omogen și permite montarea la rasul peretelui, pentru o unitate vizuală incredibilă. Practic, dacă aceste corpuri sunt montate consecutiv pe șină, obținem o linie de lumini continue, coplanare peretelui.

iluminat centrsvet

INF LOCUS este cel mai folosit corp de iluminat pentru lumină de accent. Acesta este disponibil în mai multe dimensiuni și culori. LOCUS poate fi instalat și securizat oriunde pe șină și se deplasează ușor.

Tot pentru lumină direcționată, se remarcă INF OREO, câștigător al premiilor internaționale pentru design: Iconic Awards Best of Best 2020 (Germania) și European Product Design Award 2020. Designul său permite rotirea luminii în direcția dorită. INF OREO este disponibilă în variantele alb, auriu sau cupru, crom, crom negru sau auriu glossy.

Pe șina INFINITY pot fi, de asemenea, montate corpuri de iluminat pendante, disponibile în variantă de iluminare direcțională sau difuză.

Toate corpurile de iluminat compatibile cu sistemul INFINITY, pot fi găsite AICI.

”Light is the universal beautifier” – este un lucru în care credem și un principiu pe care îl aplicăm zi de zi în amenajările HYPE. Lumina are puterea de a influența experiența de locuire, de a pune în valoare locuri și piese de mobilier sau chiar de a ascunde anumite lucruri pentru a obține efectul dorit de designer. Căutăm permanent cele mai inovatoare soluții pentru clienții noștri, iar în ceea ce privește iluminatul arhitectural interior, CENTRSVET este recomandarea noastră pentru voi.

Descoperă proiectele în care am folosit sistemul INFINITY de la CENTRSVET – https://hypeproject.ro/portofoliu/

Leave a Comment