Design interior atemporal: 4 sfaturi pentru o casă care nu se demodează niciodată

Categorie:
Autor:
Data:
03 / 02 / 2021

Orice proprietate, indiferent de valoarea acesteia, este supusă testului suprem – timpul. Iar cum tendințele din design interior se schimbă uneori de la an la an, este aproape imposibil să amenajezi și reamenajezi pentru a locui într-o casă desprinsă din revistele de design interior.

Sfatul nostru: apelează la elemente de design interior atemporale și vei avea o casă care nu se demodează niciodată sau în care pot cu ușurință să își facă apariția și trenduri sezoniere.

În acest articol îți vom prezenta 4 sfaturi de care poți să ții cont atunci când dorești ca investiția ta să își păstreze valoarea odată cu trecerea anilor. 

Lumina în design-ul de interior atemporal

Living Room - Penthouse CSSe spune că lumina, este cel mai important element atemporal din designul interior al unui spațiu, cu atât mai mult cu cât timpul a demonstrat că aceasta nu poate deveni desuetă. Așadar, valoarea estetică a luminii reprezintă un concept de bază în designul interior. Acest element atemporal poate scoate în evidență orice spațiu și contribuie semnificativ la ambianță. 

Indiferent că este vorba despre lumină naturală, arhitecturală, corpuri de iluminat sau o îmbinare armonioasă a celor două, lumina trebuie să încadreze perfect și să cuprindă fiecare detaliu al amenajării interioare. 

Lumina naturală este cel mai complex și versatil accesoriu din locuință, ”the eternal beautifier”. Cu un spectru de culoare ce variază în funcție de momentul zilei și de anotimp, pornind de la nuanțe intense de albastru și terminând cu o paletă largă de culori calde, o încăpere își schimbă singură aspectul, fără intervenția ta.

Living Room - A HousePentru spațiile unde lumina naturală nu poate pătrunde atât cât ți-ai fi dorit, îți recomandăm iluminarea ambientală, completată de corpuri de iluminat decorativ. În funcție de amplasare, intensitate și nuanța luminii, aceste accesorii pot influența percepția și punctele focale ale spațiului. 

Living Room - Design Interior Atemporal

Dacă ești în căutare de inspirație, îți recomandăm să arunci o privire peste articolul nostru despre corpuri de iluminat.  

Design minimalist 

Poate cel mai versatil stil de amenajare interioară, designul minimalist a apărut acum câțiva ani și pare să fie nemuritor. Ba mai mult, acesta poate fi utilizat și combinat cu alte stiluri de design pentru a crea un produs original, eclectic. 

Living Room Open Space Considerat o ramificație a designului modern, stilul minimalist se definește printr-un decor luminos și aerisit, completat cu forme simple, curate și linii drepte, un curent care nu tolerează excesul de culori și aglomerarea vizuală de orice fel.

Chiar dacă la prima vedere sună foarte simplu, în realitate, este nevoie de foarte multă pricepere și creativitate pentru a crea un spațiu minimalist și funcțional, care să răspundă tuturor nevoilor de locuire. 

Un exemplu foarte bun de finisaj care contribuie la o amenajare în stil minimalist sunt ușile cu toc ascuns, tip Filomuro, ce au devenit din ce mai prezente în designul interior datorită esteticii și aspectului curat și elegant pe care îl conferă oricărei încăperi. 

Design de interior atemporal prin culori neutre

Deși aproape că trec neobservate, culorile neutre au un rol extrem de important în designului de interior al unei locuințe atemporale. Acestea accentuează fără să copleșească, pot influența percepția unui spațiu și permit mobilierului să își exprime personalitatea.

Nuanțe precum bej, cenușiu sau alb sunt considerate tradiționale și trec cu succes testul timpului. Și de cele mai multe ori se potrivesc cu orice tip de mobilier. 

Partea cea mai bună a culorilor neutre este că nu te vei sătura niciodată de ele. Albul și nuanțele sale vor fi mereu în tendințe . Dacă îți plac culorile și vrei să decorezi casa în nuanțe vibrante, atunci tot ce trebuie să faci este să adaugii câteva accesorii colorate. 

Un set de perne, un tablou de mari dimensiuni, un covor sau chiar o lampă de podea sunt doar câteva idei de amenajare care pot fi integrate cu ușurință într-un decor cu nuanțe neutre. 

Finisaje și mobilier de calitate

Fără îndoială, un lucru pe care îl poți face pentru a amenaja o casă care nu se demodează este să folosești finisaje, mobilier și accesorii de calitate. 

Design Interior Atemporal - Living Room - Penthouse RQuality is timeless este unul din principiile care ne ghidează profesia de arhitecți. Calitatea lucrurilor de care te înconjori spune o poveste despre tine, despre valorile tale, îți oferă și menține un statut social, dar și încredere în tine și alegerile pe care le faci. 

Living Room - Ap C81 Design Interior AtemporalMobilierul de slabă calitate conferă spațiului în care este poziționat o calitate generală scăzută, odată cu trecerea timpului. Același lucru este valabil și pentru accesorii, indiferent că discutăm despre corpuri de iluminat, draperii sau chiar perne. 

În schimb, articolele de înaltă calitate vor oferi un sentiment de autenticitate și ambianță care se va păstra de-a lungul timpului.

Cât despre tendințe…

Când vorbim despre design interior, fiecare an aduce noi tendințe, bazate atât pe evoluția trendurilor anului precedent, cât și datorate contextului socio-cultural în care ne aflăm.

Dar dacă îți dorești să fii la curent cu trendurile și să păstrezi aspectul timeless al locuinței, îți recomandăm să utilizezi accesorii și piese de mobilier ce nu necesită o investiție considerabilă. De exemplu, într-un design minimalist, culorile anului se pot incorpora foarte ușor în camera ta sub forma unor tablouri, perne sau chiar canvas-uri.

Designul atemporal are putere. 

Iar acest lucru nu este un moft sau o simplă tendință. Este calea prin care ești sigur că investiția ta o să-și păstreze valoarea odată cu trecerea timpului. Iar dacă ai nevoie de sfaturi sau ajutor în viitoarele investiții, poți să ne contactezi AICI.

Leave a Comment