A House

Share
Categorie:
Locație:
România, Băneasa, București
Investiție:
2500 EUR / mp
Data:
2019

Situată la marginea pădurii Băneasa, A House este o construcție minimalistă concepută ca un refugiu de la aglomerația și zgomotul cotidianului, cu scopul de a fi locuită periodic. Proprietarul, un cetațean basarabean, a gândit proiectul ca pe o investiție, echipa de arhitecți Hype Project reușind să aducă plus valoare prin design și să creeze un spațiu high-end al relaxării depline. Proiectul se încadrează în tendința caselor pasive, conceput astfel încât temperatura și aerul din interior să fie controlate pentru consum redus de energie.

O casă de vacanță în armonie cu natura

Arhitectura și designul interior create de echipa de arhitecți susțin un dialog permanent cu natura, atât prin configurarea spațiilor, cât și prin materialele sau culorile folosite. Ziua, curtea cu piscină se reflectă în pereții de sticlă. Seara, acastă barieră vizuală dispare, iar curtea pare că se ”topește” cu interiorul.

Designul exteriorului, dominat de linii drepte, beton și sticlă, este îmblânzit de prezența lemnului prin riflajele de la nivelul fațadei și prin inserții în paviment.

Dorința proprietarului de a-și începe ziua înotând a fost asimilată de echipa Hype, care a facilitat accesul direct din zona de dormit la piscina exterioară. Un alt element de legătură cu exteriorul este bucătăria deschisă anexată construcției.

Interiorul poartă aceeași marcă a simplității elementare și este organizat în zone interconectate, fără coridoare, uși sau pereți de sticlă. Parterul este dedicat zonei de zi și bucătăriei, iar la etaj se află zona matrimonială. Astfel, secvențele casei se înlănțuie firesc, creând cadru pentru petrecerea timpului de calitate în compania prietenilor și a familiei, la parter, sau pentru relaxare într-un spațiu intim, la etaj.

lumina naturala in dormitor hype project

Mobilierul și finisajele de lux susțin discursul arhitectural propus de Hype Project

Parterul sau zona activă a casei este o continuare omogenă, în alb, a exteriorului.

Canapeaua modulară Pianoalto, de la brandul italian Zanotta, creată dintr-un joc cu diferite niveluri de profunzime, spații pline și spații goale, pare suspendată deasupra podelei din living. În aceeași arie a fost gândit și dining-ul, care cuprinde o masă Tense de la MDF Italia, cu design ultra-minimalist și scaune Du-30 de la Poltrona Frau, un model renumit și distins cu premiul de design industrial Compasso D’Oro, în 1954.

Mobilierul de bucătărie este punctul central de socializare al casei. Acesta este format din module care servesc atât ca spațiu de depozitare, cât și ca elemente de bar. Același principiu al bucătăriei insulare simple este aplicat și în continuarea zonei de dining. Televizorul a fost înlocuit cu un ecran suspendat ce coboară din tavan doar atunci când este nevoie.

Zona matrimonială de la etaj este compusă dintr-un dressing inovator walk-in de la Poliform, pentru depozitare ordonată, spațiu de dormit și baie. Acestea din urmă comunică între ele, fără a fi separate prin uși.

În dormitor, apar contrastele de culori și texturi – zone de perete alb, podea din lemn natur, tâmplărie din sticlă cu rame negre. Pe principiul luminilor din galeriile de artă, corpurile de iluminat Masai, ancorate între podea și tavan, aproape invizibile, pun în lumină doar detaliile dorite de designer.

Baia este un spațiu primitor, cald, ca o continuare a dormitorului. Covorașe de baie executate manual, o cadă din pietraluce, care tronează în mijloc și care vine în completarea unei zone de duș, lavoar și obiecte sanitare suspendate, de la brandul italian Agape, se completează într-o fuziune perfectă.

Din sticlă sau albe, finisajele de exterior dezvăluie un joc de reflexii și umbre accentuate de luminile ambientale. Lampadarele Four împreună cu sistemul Sampei care proiectează lumina pe podea, completează atmosfera relaxantă.

scaune masa dining