C House

Share
Categorie:
Locație:
Ovidiu, Jud. Constanța
Investiție:
2500 EUR / mp

Fiecare proiect Hype începe cu o conversație dinamică despre stilul de viață al beneficiarului, profesia sa, precum și modul în care interacționează cu spațiile de zi cu zi. Nu de puține ori, aflăm că împărtășim aceleași viziuni și pasiuni, iar clienții ne devin prieteni apropiați.

Acest proiect, a cărui arhitectură și design interior poartă semnătura Hype, a debutat cu o discuție relaxată despre pasiunea pentru aceeași marcă de mașini, context în care am descoperit afinitatea clientului pentru liniile simple, pentru aspectul ”curat”, materialele premium și combinația de texturi. Astfel, am reușit să le transpunem în designul casei sale aflată pe malul Lacului Siutghiol, în localitatea Ovidiu din județul Constanța.

Când arhitectura casei urmărește stilul de viață al beneficiarului

Beneficiarul și-a dorit o locuință ușor de întreținut, care să îmbine confortul, simplitatea, cu spațiile generoase, finisajele și mobilierul high-end. Iar noi am răspuns cu o volumetrie simplă, însă concentrată pe o experiență de locuire cât mai plăcută.

Vecinătatea lacului a reprezentat nu doar un avantaj, ci și o provocare pentru echipa Hype. Panta terenului a fost schimbată prin încărcare cu pământ pentru ca apa să se scurgă către lac. În plus, am apelat la o soluție arhitecturală fără subsol adânc, doar cu o cameră subterană unde se află echipamentele casei și spațiul de depozitare.

Geometria minimalistă și texturile puternic diferențiate – alb, gri antracit și esența lemnului, au transformat construcția într-o apariție temperamentală, în armonie cu natura.

Spre stradă, am optat pentru o fațadă oarbă, care îi oferă beneficiarului intimitatea dorită. Casa este retrasă de la stradă 5 metri, cu scopul a lăsa loc unei parcări generoase pentru vizitatori. Datorită acestei retrageri, gardul a dispărut și a devenit parte din casă.

Lipsa ferestrelor de la stradă a fost compensată prin vitrajele cu deschideri mari, spre lac. De altfel, întregul proiect a fost gândit pentru a valorifica la maxim priveliștea și liniștea oferite de deschiderea directă către Lacul Siutghiol. Planul casei este conceput pentru a oferi nu doar vedere către lac încă de la intrarea în curte, ci și acces cu autoturismul până aproape de linia apei.

Lângă intrare, cu acces direct din parcarea exterioară, se află garajul, unul din elementele cheie ale acestui proiect. Pasionat de mașini, beneficiarul și-a dorit un garaj generos, care să acomodeze 3 autoturisme. Datorită holului vitrat, autoturismul său de suflet a devenit vizibil din hol, living și bucătărie. Aflată în vecinătatea garajului, camera tehnică oferă acces direct la bucătărie.

Designul interior continuă dialogul cu natura

Parterul a fost gândit ca un open-space generos, cu deschideri ample către exterior și lipsit de orice element structural care ar putea afecta traiectoria privirii spre lac. Acesta cuprinde un dressing deschis situat chiar la intrare, un hol amplu cu acces la baia comună, un dormitor de oaspeți cu acces direct la o baie privată, livingul și zona de bucătărie cu spațiu de dining, separate de un „perete” de sticlă cu posibilitatea a de a fi deschis.

rolul luminii naturale in designul interior

Accesul pe terasă se face cu ușurință, atât din zona de dining, cât si din living, datorită tâmplăriei cu uși ”lift and slide” de la Schuco. Spre exterior, parterul  continuă cu o terasă generoasă care se poate închide pe timp de iarnă. Desfășurarea în exterior a livingului conține o zonă de barbecue încastrată în peretele lateral și mobilier jos de la Paola Lenti, cu același scop precis de a nu bloca priveliștea către lac. Dining-ul și bucătăria se prelungesc pe terasă cu o zonă de servit masa, cu grup sanitar.  Terasa este placată cu plăci Italgraniti în culoarea nisipului și mobilată cu piese high-end de la brandurile Paola Lenti și Dedon.

Parterul este conectat cu etajul de o scară fără contratrepte, fără vang vizibil și fără balustradă, cu intenția de a nu diminua priveliștea către lac și de a crea senzația de imponderabilitate.

La etaj se află zona de noapte, compusă dintr-un dormitor matrimonial cu dressing și baie, două dormitoare pentru copii cu baie comună si un birou. Casa scării este deschisă, iar garajul poate fi văzut și de la etaj.

Finisaje de lux cu aspect brut, mobilier monocrom si decorațiuni minimaliste

Interiorul a fost conceput ca un puzzle de texturi și materiale de calitate premium, puse în valoare de iluminarea ambientală. La parter, contrastul intrigant între senzația de răceală dată de betonul aparent și căldura emanată la nivel vizual de placările din lemn a fost potolit cu ajutorul cromaticii neutre a mobilierului premium de la Living Divani, Poliform și MDF Italia.

Unghiurile drepte sunt indulcite de curbele de la nivelul decorațiunilor și a corpurilor de iluminat sau a contururilor neregulate de la nivelul pieselor de mobilier.  Importanţa corpurilor de iluminat pentru aspectul și atmosfera unei locuinţe este demonstrată aici de piesele statement de la Flos, Davide Groppi sau Brokis sau luminile arhitecturale pe șină și spoturile Centrsvet. Băile au fost tratate ca spaţii de sine stătătoare, au placări mari Italgraniti, piese statement precum cada Inbani, obiecte sanitare de la Makro, duș deschis, closete și bideuri de la Flaminia.