MG Penthouse

Share
Categorie:
Locație:
România, Mamaia Nord, Constanța
Investiție:
2500 EUR / mp
Data:
2019

Amplasat în nordul stațiunii Mamaia, în prima linie către mare și cu acces imediat la cele mai exclusiviste cluburi și restaurante, apartamanentul de vacanță MG este un open space total, rezultat prin unirea a două apartamente situate la ultimul etaj al clădirii. Aflat la cel mai înalt nivel din Mamaia, MG Penthouse oferă o vedere 360° asupra mării și a lacului Siutghiol, poziționarea privilegiată fiind sursa de inspirație pentru arhitectura interiorului.

lumina naturala in living hype project

Designul interior creat de Hype Project se supune valorilor esteticii minimaliste, însă o desăvârșește prin prezența mobilierului high-end, a texturilor luxuriante și a formelor care invită la confort. Spațiile interioare sunt fluide, interconectate, inundate de lumină și deschise complet către o panoramă spectaculoasă. Folosirea pereților și a tâmplăriei ultra slim culisantă din sticlă, de jur împrejur, diluează limita interior-exterior.

Baza cromatica aparține bejurilor si albului, iar accentele discrete de culoare nu perturbă, ci reconfirmă echilibrul vizual. Nuanțele liniștitoare induc relaxarea specifica vacanței, pe când jocul de texturi creează o simplitate sofisticată, cu vibrații elegante.

Spectrul de materialele folosite, precum microcimentul pe anumite zone de podea sau textura marmurii Italgraniti ce plachează pereții, îndeplinește atât rol estetic, cât și funcțional, datorită gradului sporit de rezistență la trafic și a întreținerii facile.

Total diferit de o locuință tradițională al cărei mobilier este amplasat, de obicei, pe pereți, MG Penthouse adună obiectele de mobilier către centru. Această soluție inovatoare de design lasă pereții liberi, maximizează senzația de spațiu  și înlătură orice stimul vizual care ar putea altera priveliștea. Spațiile de depozitare au fost, prin opțiune, reduse la maxim, în proporție inversă cu elementele de atmosferă ale designului. Toate elementele de mobilier accentuează ideea de lux relaxat, în care texturi avangardiste armonizează intrigant cu elemente naturale, precum lemnul.

În zona de living & dining, canapeaua și măsuța de cafea de la Poliform vorbesc despre cele mai sofisticate culmi ale minimalismului, în timp ce corpurile de iluminat susțin acest discurs estetic. Lămpile înalte de la Sampei fixează lumina direct pe masă și pe podea, pe când conceptele spațiale de lumină continuă Infinito și Flash creează un joc surprinzător. Masa concepută de designerul Claudio Bellini și scaunele Poliform cu tapiserie din piele și cusături vizibile asigură coerența vizuală a zonei de dining, iar candelabrul Simbiosi reinterpretat într-o piesă destructurată este piesa de rezistență a ansamblului.

Zona dormitorului este un spațiu definit prin simplitate extremă: un dressing transparent de la Poliform, creat de către designerul Giuseppe Bavuso și clasicul pat cu baldachin într-o interpretare modernă, cu pârghii la vedere.

Continuând pe aceeași estetică modernă minimalistă, băile au fost echipate cu lavoare modulare de la Makro, produse sanitare din ceramică, suspendate, de la Agape și accesorii de la același producător italian de lux, care îmbină spiritul estic cu tehnologia din vest.

Cele trei terase suspendate care mărginesc locuința de jur împrejur, două cu vedere către lac și una cu vedere către mare, au fost concepute pentru a oferi nu doar opțiuni de entertainment și relaxare, ci și vedere completă asupra spectacolului naturii. Mobilierul high-end de la brandurile de top Dedon și Paola Lenti transformă terasa într-o zonă de lux.

Creativitatea designului, susținută de finisajele premium și de mobilierul ce poartă semnătura brandurilor internaționale cotate haute couture în industrie, se reflectă într-o amenajare interioară exclusivistă, ale cărei costuri se situează, în medie, la 2.500 euro / metrul pătrat.