S Townhouse

Share
Categorie:
Locație:
România, București
Investiție
2500 EUR / mp
Data:
2019

S. Townhouse este o proprietate pe 4 niveluri situată în zona de Nord a Capitalei, în Emerald Residence. Conceptul Townhouse vine din Marea Britanie și este reprezentat prin clădiri rezidențiale amplasate pe parcele mici de teren, cuplate între ele prin pereți adiacenți, ce oferă confortul și intimitatea unei case, precum și acces la curte sau grădină de dimensiuni reduse. Atât prin arhitectura de interior, cât și prin design, cu o rată de investiție de 2500 euro/mp , echipa Hype Project și-a propus să transforme proiectul într-o locuință propice momentelor de calitate, fără a ignora însă potențialul de business imobiliar.

Ergonomie în design pentru o experiență plăcută de locuire

Arhitectura interioară a apartamentului a fost regândită și schimbată complet de echipa Hype Project, trecând cu atenție prin toate aspectele practice ale locuirii contemporane și adaptând spațiul la stilul de viață al familiei cu trei membri ce urma să locuiască aici.

Încă din primul contact cu proprietarul, am putut observa aprecierea acestuia pentru luxul bunului gust, pentru detaliile fine și mobilierul concept cu semnătură celebră. Astfel, de la finisaje și până la iluminat, scopul nostru a fost să creăm un spațiu în acord perfect cu personalitatea și preferințele fiecărui membru al familei.

Am folosit mult lemn, culori deschise, placaje Porcelonosa și tehnologie de ultimă generație în băi, combinații de piele cu piele întoarsă în dormitoare, fronturi din furnir din esență de nuc în bucătărie. Ușile fără toc și fără plinte în interior, ferestrele către curte pe toată înălțimea deschiderii, cu rama foarte fină și lipsite de prag, luminile cu șine încastrate și spoturile arhitecturale care schimbă scenografia luminii în spațiu, toate fac parte din planul de execuție al unei case luminoase și spațioase. Interiorul comunică cu exteriorul la un nivel profund de unitate și uniformitate, accentuată prin lipsa oricăror elemente de separare între pardoseala livingului și terasă.

lumina naturala in bucatarie hype project

Parterul este cea mai activă zonă a casei

Parterul casei este un spațiu fluid care se lansează cu un living, în continuarea căruia este amenajată o zonă de dining. Într-o înlănțuire firească, urmează bucătăria, despărțită parțial de restul livingului. O scară în consolă, fără contratrepte, secondată de un perete de sticlă ce joacă rol de balustradă și separă vizual golul scării de restul parterului, deschide drumul către primul etaj.

Moblierul de la parter, cu dimensiuni și forme reduse la esențial, poartă semnătura Poliform, iar paleta coloristică folosită este una caldă, cu tonuri de bej și maro de lemn natur, accentuată prin câteva elemente de lemn închis. Parterul casei se continuă la exterior cu o terasă amenajată cu mobilier Dedon:  o canapea din module rectangulare și multiple posibilități de configurare, alături de măsuțe din colecția Porcini de Lorenza Bozzoli.

Etajul 1, gândit ca un ”cuib” primitor pentru copil și oaspeți

La primul nivel superior al casei au fost amenajate camera copilului și camera de oaspeți. Pe un fundal coloristic pastelat, camera fetei are drept element contrastant o piesă de mobilier statement: patul Lago. „Gulerul” patului poate fi rulat, creând trei apariții diferite: deschis, semi-închis sau complet închis, pentru un spațiu mai intim. Noptierele din aceeași gamă combină o structură de sticlă cu un înveliș textil, devenind, astfel, extrem de versatile – noaptea pe poziție de noptiere, ziua, în rol de măsuțe de cafea elegante.

Baia continuă discursul vizual al dormitorului prin forme simple și nuanțe sidefate, la care se aduagă texturi luxuriante precum marmura. Mozaicul metalic texturat de la Porcelanosa, unul dintre pereți trimițând reflexii de lumină în încăpere și creând un contrast de texturi și nuanțe.

Camera pentru oaspeți este dominată de contrastul dintre maro în diferite niveluri de profunzime și galbenul scaunului de birou și al divanului. Energia acestei camere este temperată de prezența caldă a lemnului din baia de oaspeți.

Nivelul 1 conține finisaje și mobilier de la branduri italienești din clasa de lux, precum: B&B Italia, Ceramica Cielo, Lignet Rose, Poliform, Gessi sau Lago.

Zona matrimonială și terasa

Pentru dormitorul matrimonial amplasat la al doilea etaj, am mizat pe același design explicit minimalist, pe amestecuri de tonuri calde și o armonie de texturi. Dressing-ul este o cameră individuală cu mobilier Poliform compus din fronturi opace din MDF vopsit și fronturi din sticlă transparentă, cu rame metalice subțiri.

Lămpile Magnet de la Ligne Roset – reinterpretări moderne ale lămpilor clasice – induc ideea unui spațiu minimalist cu aluzii clasice. Un perete din sticlă cu ușă culisantă, lipsită de praguri, face trecerea către terasă aproape inobservabilă.  De altfel, această terasă a fost gândită ca o extensie în aer liber a spațiului de relaxare. Subsolul aparține camerei tehnice, a unei zone cu spații de depozitare și culoarului ce conduce către parcarea subterană.

De la plan de amenajare până la finisaje, mobilier, obiecte de decor și corpuri de iluminat, acest townhouse bucureștean poartă amprenta valorilor Hype.