VG Apartment

Share
Categorie:
Locație:
România, București
Investiție:
2500 EUR / mp
Data:
2019

Proiectul de amenajare interioară a acestui apartament situat în complexul Laguna Residence din București a început încă în etapa de construcție, când, împreună cu proprietarul, am vizitat un apartament deja finisat, aflat la un etaj inferior. Astfel, am putut identifica punctele slabe ale compartimentării și pe cele de la nivelul finisajelor, pe care le-am transformat în avantaje pentru familia ce urma să locuiască aici.

Rezultatul a fost o amenajare care împlinește așteptările beneficiarului și poartă toată energia membrilor familiei, detașându-i de zgomotul urban.

Limitările de spațiu, depășite cu ajutorul soluțiilor arhitecturale inteligente

În urma reconfigurării apartamentului, a recompartimentării și schimbării tâmplăriei, potențialul celor 90 mp a fost exploatat la maxim. Aproximativ 8 mp nefuncționali au fost transformați în spațiu util, am reușit să aducem lumina naturală în baia matrimonială și să creăm un open space generos, care, odată cu acționarea ușilor culisante, devine un apartament intim, ideal pentru o familie cu doi copii nou născuți.

Holul, bucătăria, living-ul, dormitorul copiilor și dormitorul matrimonial sunt dispuse succesiv, cu posibilitatea de delimitare totală sau parţială prin intermediul ușilor glisante din sticlă sau pline. Echipa de arhitecți a folosit alte două soluții inovatoare la nivelul ușilor, cu dublu scop – estetic și funcțional. Astfel, baia comună situată la intrarea în apartament este prevăzută cu ușă cu toc ascuns, iar baia matrimonială este separată de dormitor printr-o ușă pivotantă.

Spațiul de depozitare, abia vizibil datorită sistemului de integrare în perete, parcurge întreg apartamentul, de la intrare și până la dormitorul matrimonial, accentuând senzația de unitate și spațiu comun. În partea opusă, terasa generoasă însoțește living-ul și dormitoarele, prelungindu-se în interior cu o zonă de ședere la nivelul pardoselii, cu perne și scaune pouf.

Joc de transparențe și texturi, într-un interior minimalist

În designul acestui apartament, am folosit sticla drept element de închidere, dar și de deschidere, izolând spațiile sau, dimpotrivă, permițând inundarea acestora cu lumină naturală.

Ferestre cu tâmplărie super slim, pe întreaga înălțime a nivelului, plafoanele din beton aparent, alături de placările din lemn și jocul de texturi de la nivelul mobilierului high-end creează o simplitate sofisticată, un contrast relaxant.

Bucătăria deschisă își propune o valorificare eficientă a spaţiului existent, rezolvată cu ajutorul a două corpuri masive, multifuncționale: insula care încorporează plita, cuptorul, hota și câteva spații de depozitare, respectiv un corp de mobilier care găzduiește chiueta, mașina de spălat vase și frigiderul. Motivul sticlei este prezent încă de la nivelul bucătăriei, prin vitrina de tip display care ocupă întreaga înălțime a peretelui.

Amenajarea continuă în mod firesc, cu notele calme şi curate din zona living-ului. Mobilierul redus la esențial se remarcă prin forme simple și detalii care vorbesc despre afinitatea beneficiarului pentru luxul bunului gust.

Ușile culistante din sticlă Luandi, completate de peretele de sticlă în zona tâmplăriei, separă living-ul de cea mai așteptată cameră a apartamentului. Pentru cei mai mici membri ai familiei, am creat un spațiu ludic, fără să pierdem din vedere aspectul funcțional. Camera copiilor pare desprinsă dintr-o poveste în care, în mod surprinzător, nu culorile specifice copilăriei, ci formele creează ambientul dorit.

O nouă serie de uși culisante, de data aceasta pline, separă vizual și fonic dormitorul copiilor de ultima zonă a casei, cea matrimonială. Aici, dormitorul, baia și dressingul deschis creează un context armonios, de relaxare și reîncărcare a bateriilor. Textura catifelată a ramei patului Living Divani își găsește perechea pe peretele adiacent, placat cu taped 3D de la Moooi. Textura catifelată, asemănătoare cu cea de piele întoarsă, și nuanța profundă a tapetului aduc în context accente luxuriante

În timp ce lumina naturală pune în valoare armonia proporţiilor şi rafinamentul finisajelor, soluțiile de iluminare artificială susțin designul cu aluzii exclusiviste, creând amprenta scenografică a spațiului. Corpurile de iluminat se împart în mai multe categorii: obiecte de design, precum lampadarul și plafonierele Moooi din camera copiilor, lumini cu scop funcțional, precum spoturile încastrate și direcționale de la Centrsvet sau corpuri minimaliste care fixează lumina pe podea, precum lampadarele Davide Groppi din dormitorul matrimonial și living.