Trend-uri în amenajarea proprietăților lux: zona de wellness

Categorie:
Autor:
Data:
19 / 07 / 2021

Odată cu pandemia de coronavirus și cu petrecerea unei bune părți din timp acasă, mulți dintre noi au început să își reconfigureze relația cu propria locuință. Astfel, a luat naștere dorința de a ne transforma casele în spații funcționale și confortabile, care să fie totodată și oaze de relaxare sau locuri unde să ne putem exprima pasiunile. Astfel, ne-am reamintit că acasă este, în esență, locul în care ne deconectăm de la gândurile și grijile din exterior și se ne conectăm la noi înșine și tot ceea ce este cu adevărat important pentru noi. Iată cum a luat naștere un nou trend in design interior – crearea unei zone de wellness acasă. 

Și tu îți dorești să-ți creezi propria zonă de wellness acasă și ești în căutarea unor direcții după care să te ghidezi? Specialiștii din echipa Hype Project îți pun la dispoziție câteva surse de inspirație pe care le-ai putea valorifica în propriul proiect de design. 

Amenajarea unei piscine exterioare 

Într-unul dintre proiectele noastre de suflet, A House, am povestit despre dorința clientului de a-și începe diminețile cu sesiuni de înot și, totodată, de conectare la natură. Astfel, propunerea noastră de a amenaja o piscină exterioară, cu intrare direct din zona de dormit, a fost un răspuns cât se poate de firesc la nevoia acestuia.

Sigur, există multe alte modalități în care o piscină exterioară poate fi amenajată – inclusiv în curțile de mai mici dimensiuni sau cu moduri diferite de configurare a spațiului. 

De pildă, Zucchetti, unul dintre brandurile pe care Hype Project îl reprezintă în România, oferă multiple variante de minipiscine pentru proprietăți cu spații exterioare mai mici. Printre ele se numără și Quadrat Minipool, al cărei design a fost creat de Ludovica și Roberto Palomba. 

QUADRAT MINIPOOL

Amenajarea unei piscine interioare

Dacă spațiul exterior de care dispui nu este tocmai generos, află că modelul de minipiscină de mai sus, disponibil atât în variantă freestanding, cât și încastrată la nivelul podelei, se adaptează perfect și amenajărilor interioare. Quadrat Relax vine echipat cu o zonă pe poți sta întins sau un pervaz inferior cu spațiu pentru 3 sau 4 persoane. Sistemul de hidromasaj și cel de încălzire a apei garantează răsfățui total al simțurilor.

În plus, poți crea o atmosferă intimă și relaxantă cu ajutorul luminii artificiale. Noi am povestit aici despre cel mai avansat sistem de iluminat arhitectural pentru interior: INFINITY de la CENTRSVET. 

Mai mult decât atât, cei doi designeri de interior italieni aduc în atenția publicului și alte modele de piscine care, amplasate și amenajate strategic, te conectează la natură și la propriile simțuri. 

Faraway Pool

Piscina Faraway îmbină perfect funcționalitatea și designul armonios, ce se remarcă prin prezența detaliilor geometrice. Aceasta este potrivită atât pentru amenajările exterioare, cât și pentru amenajările interioare.

Amenajarea unei cabine de duș wellness

O cabină de duș wellness poate fi un proiect de design de sine stătător sau poate veni în completarea amenajării piscinei:

Wazebo

Crearea unei astfel de zone de wellness îți oferă oportunitatea de a te bucura de un duș răcoritor după o sesiune de înot și de a rămâne, în același timp, în contact cu natura, cu atât mai mult dacă te bucuri de o priveliște de vis. 

Amenajarea unei saune în natură sau în interiorul casei

Dacă locuiești în inima naturii sau ai o casă de vacanță, merită să iei în considerare amenajarea unei saune exterioare. NatureSauna, creată de aledoci&co, a fost gândită pentru a te conecta cu natura înconjurătoare, indiferent de sezon. Mai mult, natura își va pune amprenta asupra acestei saune în funcție de cilmă datorită modului de tratare a lemnului care oxidează diferit în funcție agenții atmosferici la care acesta este expus (umiditate, soare intens, temperaturi scazute, etc.)

Iar dacă preferi să rămâi în sfera convențională a saunelor în interior, te invităm să descoperi cum am completat această sală de sport privată cu o saună umedă.

Șezlonguri și daybeds pentru zile relaxante pe terasă

Îndrăznește să schimbi perspectiva: spațiul mai restrâns nu este o limită în crearea unei zone de wellness la tine acasă. O proprietate de dimensiuni mai mici nu te împiedică să-ți amenajezi un colț de relaxare, în care să-ți liniștești trupul, mintea și sufletul.

Prin simplitatea rafinată, dată de cromatică, materialele și finisajele high-end, Daybed de la Starpool devine șezlongul ideal pentru momentele pe care le petreci tu cu tine sau cu cineva drag, precum și pentru cele de lectură sau de mindfulness. 

Daybed

La rândul lor, colaboratorii noștri de la Paola Lenti propun numeroase modele de șezlonguri ușor de integrat chiar și în spațiile unde fiecare metru pătrat trebuie valorificat la maximum. Printre acestea se numără și Daybed care, prin însuși designul său, este o invitație la relaxare și la visat cu ochii deschiși sau închiși. 

O altă idee ar fi să amenajezi o zonă de dining pe terasă – ideală pentru momentele petrecute în compania familiei sau a prietenilor. În acest caz, este esențial să mizezi pe confort maxim, care depinde, printre altele, de fotolii. Te invităm să descoperi o terasă #designedbyhype în Ovidiu, județul Constanța. 

Indiferent de dimensiunile spațiului de care dispui, de locul în care este amplasată locuința ta, de preferințele și nevoile personale, echipa Hype Project este pregătită să te ajute să creezi zona de wellness care se adaptează perfect la stilul tău de viață. 

Suntem aici să-ți transformăm în realitate visul de a avea chiar acasă o zonă de wellness. 

Leave a Comment