Ușile Filomuro: totul despre ușile cu toc ascuns

Categorie:
Autor:
Data:
06 / 01 / 2021

Ușile cu toc ascuns, numite și uși Filomuro sau uși fără toc au devenit tot mai prezente în casele și apartamentele cu design modern. Minimalismul lor formal conferă un aspect curat și elegant oricărei amenajări și inspiră, totodată, atenție asupra detaliilor. Însă avantajele acestor uși de interior depășesc cu mult nivelul estestic. Descoperă în acest articol de ce sunt ușile Filomuro preferate de designerii de interior și care sunt lucrurile pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți propui să le incluzi în designul casei tale.

Ce sunt ușile Filomuro?

Denumirea acestor uși revoluționare provine din limba italiană, unde filo înseamnă ”la același nivel”, iar muro înseamnăperete”.

Practic, cel mai important lucru la aceste uși de interior nu este foaia de ușă în sine, ci sistemul din jurul ei care îi permite să dispară în interiorul peretelui atunci când este închisă. Datorită balamalelor ascunse și a tocului din aluminiu îngropat în perete, acest sistem permite integrarea perfectă cu peretele.

Pe lângă aspectul estetic, ușile Filomuro asigură o izolare fonică și termică excelentă și, grație materialelor de calitate utilizate, o rezistență deosebită în timp.

Principalele avantaje ale ușilor cu toc ascuns

Economie de spațiu. Ușile Filomuro au devenit o alegere esențială pentru apartamentele mici sau cu mai multe camere. Spațiul economisit prin folosirea ușilor cu toc ascuns într-un apartament de dimensiuni medii este de aproximativ 8% din suprafața totală a etajului. În plus, ușile coplanare cu peretele măresc vizual spațiul casei.

Integrare perfectă cu peretele. Majoritatea arhitecților apreciază în mod deosebit acest tip de ușă pentru subtilitatea cu care aceasta se integrează în conceptul estetic al camerei, făcând succesiunea perete-ușă-perete aproape imperceptibilă ochiului.

Usile filomuro pot fi personalizate într-o mare varietate de culori și texturi.  Realizate din sticlă sau lemn, aceste uși pot fi vopsite în același finisaj cu al peretelui pe care sunt instalate, acoperite cu același tapet sau, din contră, pot crea contrastul de culoare, ori textură dorit de designer.

Conectează flexibil camerele adiacente. Un avantaj important al ușilor cu toc ascuns este acela de a conecta subtil camere învecinate, creând continuitate și spațiu atunci când este necesar sau oferind intimitate optică și acustică dacă acest lucru este dorit.

Ascunde perfect spațiile de depozitare. O casă are mai multe spații funcționale care trebuie ascunse vederii. În acest caz, usile cu toc ascuns sunt soluția ideală de separare a unei camere tehnice, a unui dressing room sau unei băi de serviciu.

usa filomuro sticla

Potrivit pentru orice tip perete. Sistemul de uși cu toc ascuns poate fi folosit pentru perete tencuit sau perete din rigips.

Construcția inovatoare permite montarea chiar și în treceri înguste, unde o ușă obișnuită nu ar încăpea.

Prețul unei uși ”fără toc”

Ușile Filomuro aduc un beneficiu în ceea ce privește designul și calitatea amenajării, fiind considerate o investiție pe termen lung. Din acest motiv, selectarea materialelor și a finisajelor este de mare importanță și influențează substantial prețul. Acesta poate varia de la 450 € pentru un model simplu cu ușă standard și fără accesorii și poate ajunge până la aproximativ 2500 € pentru un sistem performant din punct de vedere al tehnologiilor, cu ușă de sticlă.

Cum se montează ușile cu toc ascuns?

Ușile cu toc ascuns pot fi comandate din fabrică în nuanța dorită sau finisate ulterior montării lor, prin vopsire, aplicare de tapet sau sticlă. Diferenta de montaj dintre ușile cu toc ascuns și cele tradiționale constă în faptul că tocul din aluminiu se montează inainte de finisarea peretilor interior.

Experiența acumulată de-a lungul timpului, ne permite să afirmăm că nu vei regret decizia de a instala un sistem de uși filomuro în propria locuință sau la birou, atât în versiunea de bază, cât și în cea de top. Dimpotrivă, plăcerea estetică a unei astfel de soluții funcționale și estetice crește zi de zi și, pe măsură ce vă obișnuiți cu o astfel de ușă, veți percepe ușile tradiționale ca un element care perturbă fluiditatea estetică a unui spațiu.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru amenajarea casei tale, scrie-ne AICI. 

Leave a Comment